Dijkgraaf spreekt zich uit tegen misstanden bij ontgroening Amsterdams dispuut: ‘Niet van deze tijd’

De Dijkgraaf van Amsterdam, Maarten van Poelgeest, heeft zich uitgesproken tegen de misstanden die zijn ontstaan bij de ontgroening van een Amsterdams dispuut. Volgens Van Poelgeest is het gedrag van de leden van het dispuut “niet van deze tijd”.

Het dispuut was in het nieuws gekomen nadat er klachten waren binnengekomen over hun ontgroeningsrituelen. De klachten gingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en andere ongepaste handelingen.

Van Poelgeest heeft laten weten dat hij “diep teleurgesteld” is in het gedrag van de leden van het dispuut. Hij heeft ook aangegeven dat hij de klachten serieus neemt en dat hij er alles aan doet om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt.

De Dijkgraaf heeft ook aangegeven dat hij samen met de gemeente Amsterdam en de politie zal samenwerken om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt. Hij benadrukt dat er geen plaats is voor intimidatie en ongepaste handelingen bij ontgroeningen.

Van Poelgeest heeft ook aangegeven dat hij samen met de gemeente Amsterdam en de politie zal samenwerken om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen en dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor studenten die lid willen worden van een dispuut.

Van Poelgeest benadrukt dat hij er alles aan doet om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt en dat studenten veilig kunnen genieten van hun studententijd. Hij roept alle betrokken partijen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor een veilige omgeving voor studenten.